Shamanisme Practitioner

In de opleiding (duur 6 weekenden ongeveer 1 weekend per maand) tot Shamanic Practitioner staat ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie, sjamanistisch reizen en energetische healing voor mensen, vanuit sjamanistische wijze, centraal. Uiteraard is er ook alle ruimte om jouw authenticiteit en uniciteit te ontdekken en neer te zetten, om zo tot een volwaardig Shamanic Practitioner te groeien.

Doelgroep

Iedereen is welkom die voelt dat dit zijn/haar roeping is. Het is een intensieve opleiding waarbij de juiste motivatie erg belangrijk is.

Uiteraard kun je zelf kiezen of je er professioneel mee aan de slag gaat, door bijv. een eigen praktijk te starten of bijv. als je Sjamanistische ceremonies/bijeenkomsten wilt organiseren, en/of Sjamanistische reizen wilt begeleiden maar ook als je deze opleiding voor je eigen ontwikkeling wilt gebruiken ben je van harte welkom. Ieder zijn eigen pad op zijn eigen tijd.

We lessen in groepsverband (max. 8), waardoor je veel samenwerkt en oefent met elkaar. Hierdoor heel je niet alleen jezelf op alle niveaus, maar ben je ook in de gelegenheid om anderen te helpen en weer in hun kracht te brengen. Hiermee ontwikkel je gelijk de therapeutvaardigheden. Je leert met én van elkaar.

Let op: wij maken tijdens de opleiding geen gebruik van geestverruimende middelen!

Lesweekenden:

Weekend 1: Het eerste weekend staat in het teken van elkaar ontmoeten op zielsniveau en de weg vrij maken van blokkades om het Sjamanisme te mogen toelaten in ons leven

Uiteraard staat de ochtend in het teken van elkaar ontmoeten op zielsniveau. We gaan deze intense reis samen maken! Dit doen o.a. door een zielsherkenning ceremonie. We lopen kort door de theorie van de basis cursus heen. We doen twee keer een Sjamanistische reis naar de onderwereld: we vragen aan ons krachdier om te helpen om de weg vrij te maken om het Sjamanisme te mogen leren, en we gaan één van onze voorouders uit onze bloedlijn ontmoeten. Andere onderwerpen van dit weekend zijn, energy healing, holistische niveaus, eye gazing, smudgen van aura en voorwerpen. Dit eerste weekend mogen jullie je eigen krachtdrum uitkiezen zodat deze besteld kan worden, tijdens het weekend “healing technieken met de krachtdrum” ontvang je je eigen drum.

Weekend 2: Sjamanistisch Reizen

Dit weekend gaan we verder met het Sjamanistisch reizen. Naast een gedeelte theorie gaan we reizen naar de onderwereld, en de boven wereld. Met gebruik van de drum roepen we een staat van sjamanistisch bewustzijn op, waarmee je door verschillende werelden reist. We maken o.a. een journey naar de onderwereld om “The guardian Spirits of the Land” te ontmoeten. Gedurende de hele opleiding doen we regelmatig een Journey, ook gaan jullie er allemaal één begeleiden met de drum. We gaan het ook hebben over hoe balans vinden tussen Spirit mind en Logic Mind, en wat spiriteel gronden is en wat het belang daarvan is.

Weekend 3: het energetisch lichaam: scannen en healen

Dit weekend gaan we leren over het energetisch lichaam. Theorie maar ook praktijk: scannen en healen. En we leren een praktische zelf healing oefening. Ook gaan we kijken hoe edelstenen dit proces kunnen ondersteunen en versterken. Vanaf weekend 3 gaan er steeds 2 deelnemers een reis begeleiden met de krachtdrum.

Weekend 4: Sjamanistische healing technieken met de krachtdrum

We gaan het hele weekend aan de slag met het leren toepassen van sjamanendrum healing technieken. Werken met de spirit van je drum en krachtdieren, werken met de windrichtingen. Een stuk theorie, maar vooral ook praktijk oefenen op elkaar. Naast de drum zetten we ook andere soundhealing instrumenten in zoals klankschalen, stemvorken, rainstick, koshi in. Alles is energie en alles heeft een frequentie, hoe kunnen we deze inzetten? Je ontvangt dit weekend ook jouw eigen gekozen krachtdrum. 2 deelnemers gaan een reis begeleiden.

Weekend: 5 kruidenleer

Onze Sjamanistische voorouders maakten overal ter wereld dagelijks gebruik van de kracht van kruiden. Een stuk theorie over kruiden en diverse recepten. En we gaan een eigen smudge sticks maken van gedroogde kruiden en bloemen. 2 deelnemers gaan een reis begeleiden.

Weekend 6:

We gaan de taal met de Spirit Wereld verder uitbreiden. En we gaan leren werken met 10 verschillende animal medicins en met de voorouders. 2 deelnemers gaan een reis begeleiden. We sluiten het weekend af met een give away: Een Lakota ritueel waarbij je een dierbaar voorwerp weg geeft, je geeft daarbij aan wat het jou gebracht heeft, en wat je hoopt dat het hen zal brengen.

Alle lesdagen zijn van 10.00 tot 16.00 en worden op locatie in Berg en Dal gegeven.

Eindexamen:

Na het laatste weekend volgt het eindexamen. Deze plannen we individueel in. Dit is op Lokatie van Holistisch Centrum Noord Limburg in Bergen.

Het praktijkexamen betreft een compleet Sjamanistisch consult van A-Z bij een cliënt op locatie van het Holistisch Centrum Noord Limburg. Waarbij je praktijk examen ongeveer 3 uur in beslag neemt.

Deze opleiding is inclusief:

 • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
 • Lesmateriaal (hard copy)
 • Chakra edelstenen set
 • Krachtdrum (keuze uit 3 soorten)
 • Theorie toets en praktijkexamen
 • Certificaat van deelname met GRO keurmerk SBU 217

Kosten: €3300.-

CRKBO geregistreerd en GRO erkend

Holistisch Centrum Noord Limburg is een CRKBO geregistreerde instelling. Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Tevens zijn wij GRO erkend. (GAT register opleidingen). Dit betekend dat je je na de opleiding kunt aansluiten bij het CAT. (Collectief Alternatieve Therapeuten) én je kunt tijdens de opleiding o.a. gebruik maken van het CAT college deal.

De opleiding Shamanic Practitoner staat geregistreerd bij het GRO als:

 • HBO conform
 • 244 SBU Totaal
 • GRO punten

  Wil je een gratis studiegids ontvangen?
  Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!