Jaaropleiding: Holistic Healer voor paarden

In de eenjarige opleiding tot Holistic Healer voor paarden staat ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie en energetische healing voor paarden centraal. Uiteraard is er ook alle ruimte om jouw authenticiteit en uniciteit te ontdekken en neer te zetten, om zo tot een volwaardig Holistic Healer te groeien.

Er zijn 13 modules, inclusief Reiki 1 & 2 met bijbehorend certificaat! En kun je dus ook mensen behandelen. (Denk bijv. aan de eigenaar/verzorger van het paard.)

Tijdens deze opleiding zijn er diverse gastdocenten zoals: Monika Potabi van Heartfelt Equine Bodywork, Ryan Rijnen van Flowerstones en Tessa Peters van Horse & Feel.

Alles bij elkaar heeft de opleiding tot doel om jou klaar te stomen tot een compleet en volwaardig Holistic Healer voor paarden.

Het opleidingsjaar is opgebouwd uit 13 modules, die hieronder worden toegelicht:

Module 1: Reiki 1

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (universeel/alles wat is) en Ki (kracht/energie). Reiki is een authentieke geneesvorm, die met geen enkele andere spirituele weg vergeleken kan worden. Zelfkennis en zelfheling is een belangrijk proces voordat je een ander kunt helpen. Reiki is dé basis voor iedereen die energetisch werk wil doen. Aan het einde van de dag ontvang je jouw Reiki 1 certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 2: Energy Healing

Tijdens deze module gaan we ons richten op fysiek behandelen van paarden met Healing Energy en gaan we hands-on oefenen. De intake, anamnese en het behandelplan komt ook aan bod en we gaan kijken naar de signalen van het paard.

Module 3: Aura & Chakra’s

Een paard heeft net als een mens een aura en chakra’s. Vandaag gaan we o.a. de 8 hoofdchakra’s bespreken en gaan we een chakra healing doen bij de paarden.

Module 4: Pendelen

Vandaag mag je je eigen pendel uitzoeken en gaan we leren hoe je erop verschillende manieren mee kunt werken. Zo ga je je eigen pendel afstellen en lezen we o.a. de chakra’s van de paarden uit.

Module 5: intuïtie & communiceren met paarden

Het ochtendprogramma van vandaag staat volledig in het teken van het versterken van je intuïtie. S middags gaan we in gesprek met de dieren die op het centrum wonen. En doen we met readings van foto’s van medestudenten.

Module 6: Heartfelt Equine Bodywork

Gast docent Monika Potabi van Heartfelt Equine Bodywork is Masterson Method® Certified Practioner. Deze dag geeft ze ons een ( online) presentatie over de Masterson Method®. Er is gelegenheid om zelf te ervaren hoe je met specifieke zachte fysieke technieken ontspanning kunt bereiken bij het paard. We richten ons vandaag op de blaasmeridiaan.

Module 7: Edelstenen

We bespreken de werking van diverse edelstenen en hoe je ze kunt inzetten voor paard en eigenaar/verzorger.  Gastdocent Ryan Rijnen van Flower Stones komt in de middag edelstenen laten ervaren en verdieping brengen in de lesstof. Je krijgt vandaag een chakra edelstenen set cadeau.

Module 8: Aromatherapie

Alles over het gebruik van essentiële oliën. Toepassingen, dragers, methode van selectie, behandelplan. We bespreken o.a. 15 oliën en hun werking en gaan een Equine Raindrop Massage doen. We nemen ook diverse recepten door. Je ontvangt een starterskit met 3 oliën.

Module 9: Voer of voeding?

De basiscursus over voeding van Gastdocent Tessa Peters van Horse & Feel. 10 online lesmodules met live Q&A’s. Voor 6 maanden beschikbaar. We gaan ook een pluk wandeling maken en je ontvangt geplastificeerde plukkaarten.

Module 10: Sound healing

Vandaag gaan we leren over de helende trillingen van de klankschalen. We gaan verschillende klankschalen luisteren en geven we de paarden een chakra healing met gebruik van de klankschalen en de pendel. In de middag gaan we onder begeleiding een sound healing journey ervaren bij de paarden.

Module 11: Reiki 2

Reiki 2 is gericht op het mentale en emotionele niveau. Je leert nog verder vanuit je intuïtie te behandelen, door de energie te laten stromen op diepere niveaus. Verbinding maken met jezelf en met anderen staat centraal. Je ontvangt de Reiki 2 inwijding, deze zal je energiekanaal verder openzetten en reinigen. En zal je reiki energie 8x zo krachtig zijn als voor je Reiki 1. Ook gaan we vandaag 3 Reiki symbolen leren, met deze symbolen kun je tijdens een Reikibehandeling de energie nóg krachtiger maken. Tevens leer je hoe je een behandeling op afstand kunt geven. Aan het einde van de dag ontvang je een Reiki 2 certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 12: Afstandsbehandeling & Reading overleden dieren

We gaan oefenen met de afstandsbehandeling van foto’s van medestudenten. Ook gaan we kijken hoe je paarden kunt helpen bij het overgaan en hun eigenaar kunt ondersteunen bij rouw. We doen tevens een reading, vanaf foto, met overleden paarden.

Module 13: Meditatie & Oefendag

Vandaag gaan we in het energieveld van de paarden mediteren. Reflecterend op alles wat we tot nu toe geleerd hebben. Er is ruimte voor iedere student om te oefenen met datgene waar hij/zij behoefte aan heeft.

 

Als je alle modules hebt afgerond sluiten we de opleiding af met een theoretische toets en een praktijkexamen.

DATA OPLEIDING

Zie studiegids (formulier onderaan deze pagina)

 

Deze opleiding is inclusief:

 • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
 • 2x Reiki certificaat van vereniging Cirkel
 • Cursusmateriaal
 • Een pendel met ketting
 • Een starterskit aromatherapie van 3 essentiële oliën
 • Chakra edelstenen set
 • Theorie toets en praktijk examen
 • Certificaat van deelname

Kosten: € 2435,-

Sommige modules zijn los te volgen. Kijk in de agenda voor beschikbaarheid of stuur gerust een berichtje als je mee wilt doen.  Kosten per module:  €249.-

Neem contact op voor een gratis intake gesprek.

  Wil je een gratis studiegids ontvangen?
  Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!