2e Leerjaar: Holistisch Therapeut voor Paard en Mens

Het verdiepingsjaar voor de opleiding Holistisch Therapeut voor paard en mens staat ontwikkelen verder ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie en energetische healing voor paarden en mensen centraal.

Tijdens dit 2e leerjaar zijn er weer verschillende gastdocenten zoals: Hester van de Geer van De Polderheks, Ralf hoofcare, Alice Verholt van Praktijk Heart Spirit en Sanne van Paardinclusief.

 

Het opleidingsjaar is opgebouwd uit 12 modules, die hieronder worden toegelicht:

Module 1: Reiki 3a

Reiki 3a is gericht op energetisch en spiritueel niveau. Gedurende de dag word je voorbereid op het Reiki Masterschap met meditaties en oefeningen. Met de keuze voor Reiki Master kies je er bewust voor dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen pad en keuzes.
Ook leer je het vierde Reiki symbool en hoe je deze in kunt zetten tijdens een behandeling. Aan het einde van de dag ontvang je een Reiki 3a certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 2: Kruiden, weideplanten, bomen en struiken

De cursus “Weideplanten” en “Bomen en struiken voor paarden” van Paardinclusief. Met o.a.:  Wat zit er in een plant? Giftige planten, kruiden herkennen en weidebeheer. Hoe je verschillende struiken en bomen kunt herkennen. Welke struiken en bomen je veilig kunt aanplanten. Welke vitamines en mineralen er in een soort zitten. Deze module is geheel online.

Module 3: Acupressuur met kruiden

Gastdocent Hester van de Geer van “De Polderheks” komt ons deze dag leren over acupressuur punten en hoe we daar met kruidenstempels mee kunnen werken.

Module 4: Hoeven: Ins’& Outs

Gastdocent Ralf Hoofcare komt ons een halve dag lesgeven over hoeven. Het Engelse spreekwoord “No foot, no horse” is er niet voor niets. Goede hoefverzorging is van groot belang. En dat begint ook bij het herkennen van een (on)gezonde hoef. Vandaag mag je ook fotos meenemen van de hoeven van jouw eigen paard voor persoonlijke feedback van Ralf.

Module 5: Basisgrepen Cranio Sacraal Therapie

Gastdocent Alice Verholt van Praktijk Heart Spirit komt op deze dag ons de 8 basis handgrepen van cranio sacraal therapie leren. Waarmee je het paard verder fysiek en mentaal kunt ondersteunen.

Module 6: Celzouten voor mens & dier

Deze dag gaan we leren celzouten in te zetten voor mensen en paarden. Je ontvangt vandaag ook het boek “Schüssler celzouten voor huisdieren” van Jolanda Bijl.

Module 7: Lymfe drainage deel 1

De module lymfe drainage bestaat uit 2 delen. Het 1e deel gaan we ons richten op humane toepassing. Lymfe drainage is een behandeling die het lymfestelsel stimuleert. Diverse gezondheidsproblemen kunnen worden aangepakt. Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor bijna 80% uit vocht.

Module 8: Lymfe drainage deel 2

In het 2e deel gaan we ons richten op de toepassing op paarden.

Module 9: Intuïtie & Communiceren

Vandaag gaan we ons verder verdiepen in onze intuïtie. We gaan kijken hoe we onze intuïtie kunnen versterken en praten over onderwerpen als gidsen, zielsfamilie, en je hogere zelf. Ook gaan we leren hoe we intuïtief kunnen communiceren met dieren. En gaan we oefenen met het lezen van foto’s van medestudenten. Iedereen mag foto’s meenemen.

Module 10: Reading & afstandsbehandeling

We gaan verder met hetgeen wat we geleerd hebben in module 9. Naast het lezen van foto’s gaan we nu ook de afstandsbehandeling toevoegen. Voor wie wil kan je ook oefenen met een reading met overleden paarden. We werken weer vanaf foto’s van medestudenten. Het thema “rouw & afscheid” komt gedurende de opleiding ook ter sprake.

Module 11: Meditatie & Oefendag

Vandaag gaan we in het energieveld van de paarden mediteren. Reflecterend op alles wat we tot nu toe geleerd hebben. Er is ruimte voor iedere student om te oefenen met datgene waar hij/zij behoefte aan heeft.

Module 12: Praktijkexamen

Het praktijkexamen betreft een compleet holistisch consult van A-Z bij een paard van het Holistisch Centrum Noord Limburg of Paddock Paradise in Swolgen of een vergelijkwaardige locatie.

De dag van het praktijkexamen is van 11.00 tot 15.00. 

Naast het praktijkexamen is er ook een theoretische toets.

DATA OPLEIDING

Deze opleiding start in mei 2024 op zaterdag en in augustus 2024 op vrijdag.

Deze opleiding is inclusief:

  • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
  • 1x Reiki 3a certificaat van vereniging Cirkel
  • Lesmateriaal
  • Het boek “Schüssler celzouten voor huisdieren” van Jolanda Bijl
  • Theorie toets en praktijkexamen
  • Certificaat van deelname

Kosten: €2720.-

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt de BASIS opleiding “Holistisch Therapeut voor Paard & Mens” positief afgerond.

Recht op vrijstelling?

Heb je al een aantal van de modules van het BASIS jaar, hier of ergens anders, gevolgd? Neem dan contact op voor een persoonlijk traject op maat.

CRKBO geregistreerd en GRO erkend

Holistisch Centrum Noord Limburg is een CRKBO geregistreerde instelling. Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Tevens zijn wij GRO erkend. (GAT register opleidingen) en kunnen deelnemers van deze opleiding o.a. gebruik maken van het CAT college deal.

    Wil je een gratis studiegids ontvangen?
    Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!